2024. 06. 22

MOZART TITUS KEGYELME (LA CLEMENZA DI TITO) OPERÁJÁT ÁLLÍTJA SZÍNPADRA TOMPA GÁBOR A BUKARESTI NEMZETI OPERÁBAN

Június 29-én, szombaton országos bemutatóként kerül színpadra a Bukaresti Nemzeti Operában Wolfgang Amadeus Mozart utolsó operája, a Titus kegyelme (La Clemenza di Tito) Tompa Gábor rendezésében és Tompa Ábel dirigálásával, akik mindketten első alkalommal dolgoznak a Bukaresti Nemzeti Opera társulatával, ugyanakkor ez az első közös munkájuk is együtt.

„Úgy vélem, hogy a zenében, a recitativokban, az áriákban érezhető ez az érzékeny ismeret az emberi lélek mélységeiről, a nőkről, a férfiakról, a hatalomvágyról, a tiszta lélekről, az őszinteségről, a hazugságról, a barátságról, a valaki iránti odaadásról; minden embertípus különböző, és páratlan részletességgel van megírva a zenében és a drámai szituációkban.” – Tompa Gábor.

Az előadás díszlettervezője Adrian Damian, jelmeztervezője Luiza Enescu, fénytervezője Cristian Șimon, karnagyai Daniel Jinga és Adrian Ionescu. Közreműködik a Bukaresti Nemzeti Opera kórusa és zenekara. Az opera két szereposztásban kerül színpadra: június 29-én TITO - Bogdan Mihai, VITELLIA - Marta Sandu Ofrim, SERVILIA - Daniela Cârstea, SESTO - Liliana Istratii, ANNIO - Mihaela Ișpan, PUBLIO - Marius Boloș, míg június 30-án pedig TITO - Andrei Lazăr, VITELLIA - Rodica Ștefan, SERVILIA - Mădălina Barbu, SESTO - Florentina Soare, ANNIO - Adelina Cociobanu, PUBLIO - Damian Vlad látható.

Sok sikert kívánunk a bemutatóhoz!