2022. 06. 01

A Hedda Gabler a Romániai művészek az ukrán művészekért kampány keretében látható

Az Andrei Șerban által rendezett nagysikerű Hedda Gabler című előadás az idei évadban utoljára június 6-án, hétfőn 19:00 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében a Romániai művészek az ukrán művészekért elnevezésű humanitárius kampány keretében kerül műsorra.

A május 16. és június 15. között zajló kampányt a Román Színházi Szövetség (UNITER) a Worldwide Reading Projecttel és a baltimore-i CITD-vel (The Center for International Theatre Development) közösen kezdeményezte.

Az UNITER felhívására 46 állami és független kulturális intézmény jelentkezett, hogy a színház segítségével közösen álljanak ki az ukrán művészek méltóságának megőrzése mellett, és hogy ez által támogassák az ukrán kultúrát. A romániai művészek az ukrajnai művészekért elnevezésű kampány során az UNITER fogja begyűjteni a kezdeményezéshez társult színházak jegybevételeiből származó adományokat, az összegyűlt pénzösszeget pedig az Ukrán Színházművészek Nemzeti Szövetségének számlájára utalja.

A június 6-ai Hedda Gabler előadásra egységes, 40 lejes áron kizárólag online, a www.myStage.ro weboldalon lehet jegyet vásárolni.

További részletek a kapmányról és az adományozási lehetőségekről: https://bit.ly/3NAZdBU