2021. 09. 14

Tompa Gábor A varázsfuvola rendezése az Európai Színházi Unió 19. Fesztiválján látható

Az Észak-görögországi Nemzeti Színház (NTNG) szervezésében 2021. szeptember 10-20. között kerül megrendezésre a Forest Nemzetközi Fesztivál. A szervezők úgy döntöttek, hogy a világjárvány miatt a fesztivál 3. kiadása digitális formában valósítják meg. Az Európai Színházi Unió (UTE) is csatlakozott a szaloniki színház által szervezett rendezvényhez, így az UTE 19. Fesztiváljára is online kerül sor, a Forest Nemzetközi Fesztivál keretében.

A Forest Fesztivál gazdag és változatos programja mellett 2021. szeptember 13-tól, 8 az UTE tagszínházai vagy egyéni tagjai által létrehozott előadás látható. Szeptember 15-én reggel 8 órától megtekinthető A varázsfuvola előadás is, melyet Tompa Gábor 2020 októberében állított színpadra a Kolozsvári Magyar Operában.

2021. szeptember 17-én este 8 órától egy kerekasztal-beszélgetés online közvetítésére is sor kerül, melyet Tompa Gábor, az UTE elnöke vezet.

A fesztivál részletes programja a következő honlapon érhető el: on.ntng.gr. Az előadások és beszélgetések kelet-európai (EET) idő szerint kezdődnek, és 48 órán keresztül ingyenesen elérhetőek az NTNG Youtube-csatornáján.