2021. 05. 26

A Hegedűs a háztetőn és Állatfarm júniusban is a kolozsvári színház műsorán

A Hegedűs a háztetőn világhírű musical egy zsidó család külső kényszerek és belső vágyak által irányított életéről szól egy viharos történelmi időben, de leginkább a változó világokról és a mindenkori értékrendről beszél, arról, hogy mit jelent az emberség, a család, a hit, a közösség és az összetartás.

A május 30-ai nagytermi előadással kezdődően Mótel Kamzolj szerepében Kiss Tamás, Bjelke szerepében pedig Román Eszter látható. A zsidó férfiak és nők közösségében Gedő Zsoltot és Fodor Edina, meghívott művészt láthatja a közönség. A Béres László rendezésében készült előadás június 2-án, 11-én és 18-án is megtekinthető a színház nagytermében; az előadások este 7 órától kezdődnek.

Június 3-án este 7 órától a színház stúdiótermében a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás lesz látható, Leta Popescu rendezésében.

Az előadásban felhasznált kortárs magyar és román szövegek szerzői: Dan Sociu, Andrei Doboş, Alexandra Pâzgu, Vlad Moldovan, Stelian Müller, V. Leac, Ionuţ Chiva, Szálinger Balázs, Elena Vlădăreanu, André Ferenc, Domonkos István, Ladik Katalin, Horváth Benji, Alexa Băcanu. Petro Ionescu és Raul Coldea.

A május végi ősbemutatót követően júniusban még három alkalommal lesz műsoron a Puskás Zoltán által rendezett Állatfarm című musical. George Orwell regényét Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, a zenét Erős Ervin és Klemm Dávid jegyzi.

George Orwell 1945-ben megjelent szatirikus kisregénye, az Állatfarm, tulajdonképpen a sztálini Szovjetunió allegóriája és kritikája, tágabb értelemben viszont azt a gondolatot járja körül, hogy egy eredetileg szép és nemes elképzelés hogyan válik totális diktatúrává.

Az előadás június 4-én, 20-án és 25-én este 7 órától van műsoron a színház nagytermében.

Visky András Pornó – Feleségem története dokumentum-játéka Árkosi Árpád rendezésében két alkalommal, június 5-én és 24-én este 7 órától lesz látható a színház stúdiótermében.

A Botond Nagy rendezte Nóra című előadás június 10-én, 19-én és 27-én este 7 órától tekinthető meg a színház stúdiótermében.

Június 17-én és 26-án este 7 órától a színház stúdiótermében Visky András rendezésében látható Dragomán György Kalucsni című drámája. Annamari szerepében Román Eszter, Barta, belügyi dolgozó szerepében Gedő Zsolt fog színpadra lépni.

A júniusi előadásokra jegyek válthatóak a színház jegypénztárában (10 és 14 óra között), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.