2020. 10. 01

Új arcok és közkedvelt előadások a Kolozsvári Állami Magyar Színház októberi műsorában

A Kolozsvári Állami Magyar Színház októberben újra a színház termeiben várja közönségét, de online előadás is szerepel a műsoron.

Október 4-én, este 8 órától a színház stúdiótermében a Botond Nagy rendezte Nóra című előadás új szereposztásban látható: Nóra szerepét Pethő Anikó, Helmer szerepét pedig Bodolai Balázs játssza az idei évadtól. Az előadást október 19-én este 8 órától ismét megtekintheti a közönség.

Októberben újra műsorra kerül a nagysikerű musical, a Hegedűs a háztetőn. A februári bemutatót követően csupán két alkalommal volt műsoron az előadás, a további meghirdetett és teltházas előadásokat a vírushelyzetre való tekintettel le kellett mondani. Az új évadban Mótel Kamzolj szerepében Kiss Tamás, Bjelke szerepében pedig Román Eszter látható. A zsidó férfiak és nők közösségében pedig Gedő Zsoltot, társulatunk új tagját és Fodor Edina, meghívott művészt láthatja a közönség. Az előadás október 16-án, 25-én és 30-án este 7 órától van műsoron a színház nagytermében.

Az idei évadban bemutatott Pornó – Feleségem története című dokumentum-játék három alkalommal, október 9-én, 15-én és 26-án este 8 órától lesz látható a színház stúdiótermében.

A márciusban felújított – de szintén a járványhelyzet miatt nem játszott – Caravaggio Terminal, Robert Woodruff és Visky András közös projektje október 24-én este 8 órától kerül műsorra a stúdióteremben.  

Az októberi előadások mindegyike román és angol nyelvű feliratozással követhető.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a bukaresti Nottara Színház közös produkciója, a Jónás Tompa Gábor rendezésében, román nyelvű előadás, magyar és angol nyelvű feliratozással. A Marin Sorescu közismert művéből készült produkció október 28-án és 29-én este 8 órától kerül bemutatásra a színház stúdiótermében.

Október folyamán is elérhető a POOL (no water) című színházi-filmes performansz a www.eventim.ro oldalon. Az online előadás Radu Nica, Andu Dumitrescu, Vlaicu Golcea közös projektje. A dráma a művészvilág cinikus szatírája, és annak (morális) középszerűségét állítja középpontba, ugyanakkor a mai társadalom tükörképe, ahol még a saját tested képe is alku tárgyát képezheti.

Az októberi műsorra jegyek válthatóak a színház jegypénztárában (10 és 14 óra között) és online a www.biletmaster.ro oldalon.