2020. 07. 28

Visky András: Pornó – Feleségem története – a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójának bemutatója

Augusztus 1-jén, szombaton 20.30 órakor a Gyulai Várszínház Kamaratermében kerül sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójának, Visky András Pornó – Feleségem története című dokumentum-játékának bemutatójára. Az Erdélyi Hét programsorozat keretében bemutatott előadás rendezője Árkosi Árpád.

„Két valós történet eggyé olvadásából született a darab, a szerzőhöz igen közel álló személyek életeseményei ihlették. Mindkettő a romániai nyolcvanas éveket idézi, ennél fogva mindegyre átlépnek a fikcióba, nem pusztán a történelemmé lett idő, hanem a nyolcvanas évek legvégének olykor kifejezetten véres virtualitása okán. A nevek, ha egyáltalán vannak, nem valóságos személyeket fednek, esetleges megfelelések valós személyekkel nem a véletlen, hanem a kikerülhetetlen közös testi tapasztalatok művei” – mondja Visky András a dráma kapcsán.

Az előadás szereplői: Imre Éva, Sinkó Ferenc és Visky András. Az előadás rendezője Árkosi Árpád, díszlet- és jelmeztervezője Bocskai Gyopár, zeneszerző Cári Tibor, a színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi, rendezőasszisztens Fogarasi Alpár.

A Pornó – Feleségem története című előadás kolozsvári bemutatójára ősszel kerül sor, amint a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi.