2018. 05. 08

Bogdán Zsolt nyerte a legjobb férfi mellékszereplő UNITER-díját

A május 7-én, hétfőn este Gyulafehérváron megrendezett 26. UNITER-gálán Bogdán Zsolt nyerte a legjobb férfi mellékszereplő díját Roy Cohn megformálásáért a Victor Ioan Frunză által rendezett Angyalok Amerikában I-II előadásokban.

Az UNITER-díjakat odaítélő zsűri tagjai Dragoş Buhagiar díszlettervező, Marina Constantinescu színházkritikus, Marcel Iureş és Ana Ularu színészek, valamint Alexa Visarion rendező voltak.

Bogdán Zsoltnak ez a harmadik UNITER-díja, korábban Bergman (Suttogások és sikolyok, rendező: Andrei Șerban, 2010) és Faustus szerepéért (Doktor Faustus tragikus históriája, rendező: Mihai Măniuțiu, 2003) nyerte el a romániai színházi szakma legrangosabb elismerését.

Az Angyalok Amerikában kétestés előadás legközelebb május 27-én és 31-én tekinthető meg a kolozsvári színház stúdiótermében. A 2017. decemberében bemutatott előadásban Bogdán Zsolt, Árus Péter, Imre Éva, Bodolai Balázs, Kató Emőke, Szűcs Ervin, Balla Szabolcs, Tordai Tekla látható. Az előadás díszletét és jelmezeit Adriana Grand jegyzi. Az előadásokra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon.  Aki mindkét részre jegyet vásárol, kedvezményben részesül.

Gratulálunk Bogdán Zsoltnak az elismeréshez!