18. 08. 2020

Spectacolul de poezie Există meleaguri de Sándor Kányádi – în turneu în secuime!

Spectacolul de poezie Există meleaguri de Sándor Kányádi, în interpretarea lui Zsolt Bogdán și a ansamblului Kaláka, va fi prezentat în a doua parte a lunii august în localitățile: Ditrău, Borsec și Miercurea Ciuc. Reprezentațiile vor avea loc astfel: pe 22 august, ora 18.00 în Ditrău, pe scena amplasată în centru satului; pe 23 august, ora 19.00, la Borsec, „Hármasliget”; pe 24 august, ora 19.00, în Miercurea Ciuc, la Muzeul Secuiesc al Ciucului.

Începând cu anul 1980, toate concertele ansamblului Kaláka au avut în program melodii pe versurile poetului Sándor Kányádi. „Unchiul Sándor” a devenit o figură paternă și un prieten al grupului, fiind o prezență crucială în viața trupei. A dedicat ansamblului o serie de poezii, a călătorit foarte mult alături de Kaláka, trupa prețuind nenumăratele amintiri, anecdote și povești legate de el. Emisarul pierdut, Un mic poem, Cineva se plimbă în vârful copacilor, Sub crucea sudului, Doi plopi, Cuplet despre tramvaiul roșu, Măr, măr... iar lista de poezii și cântece prețuite de-a lungul anilor de mai multe generaţii este foarte lungă.

În cel de-al 50-lea an de existență, ansamblul Kaláka format din: Gábor Becze, Dániel Gryllus, Vilmos Gryllus, Balázs Radványi, susține un spectacol extraordinar alături de actorul Zsolt Bogdán. După turneele organizate la Centrul cultural „Vigadó” din Budapesta și apoi la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, poeziile lui Sándor Kányádi merg „acasă”, în trei locații din Ținutul Secuiesc.

Regia: Katalin Kőváry.

Eveniment finanțat de Guvernul Ungariei.

Parteneri: Primăria Orașului Borsec, Comuna Ditrău și Municipiul Miercurea Ciuc.