04. 03. 2019

Vino pe 8 martie la Teatrul Maghiar de Stat!

Teatrul Maghiar de Stat Cluj lansează, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, o ofertă promoțională valabilă pentru spectacolul Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare, regia Gábor Tompa, programat vineri, 8 martie, ora 19.00, în Sala Mare. Doamnele și domnișoarele pot cumpăra la această reprezentație bilete la jumătate de preț. Oferta este valabilă pentru biletele achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului, după data publicării acestei oferte.  

Spectacolul se desfăşoară într-o lume rece, cu tehnologie modernă, unde, prin contrast, pasiunile sunt enorme. Pasiuni care înseamnă, în primul rând, narcisism şi egoism. În același timp, aceste personaje sunt, de asemenea, prizoniere ale unor situaţii.

„Cu generozitate, regizorul i-a lăsat publicului dreptul de a alege «ce (şi cât) doreşte» din acest spectacol, la nivel de receptare şi empatie: piesa lui Shakespeare, povestea neguţătorului din Veneţia sau pe cea a cămătarului evreu, dragostea interzisă de familie sau religie, xenofobia, antisemitismul, feminismul, sexualitatea, comedia pură sau amară, glume interne sau stand-up comedy, trecuta Veneţie sau prezentul Wall Street, eterna dominaţie a banului, solourile actoriceşti sau interpretarea trupei în ansamblu, muzica rock sau decorul super-tehnologizat. Tot «ce doriţi»… ” – scria criticul de teatru Maria Zărnescu.

Rolul principal este interpretat de Gábor Viola, din distribuție fac parte actorii: Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Loránd Farkas, Szabolcs Balla, Péter Árus, Zsolt Bogdán, Éva ImreEnikő GyörgyjakabAndrea Vindis, Csilla Albert, Alpár Fogarasi, Csaba Marosán, Attila Orbán, Róbert Laczkó Vass, Loránd Váta, Ferenc Sinkó, Paco AlfonsínÁron Dimény, Melinda Kántor și János Platz.

Casa de bilete este deschis de luni până vineri, între orele 10.00-14.00, respectiv cu o oră și jumătate înainte de începerea spectacolelor.