11. 02. 2019

Spectacolul Orbii revine în programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj

Spectacolul Orbii, pus în scenă de Botond Nagy după texte de Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János și Pier Paolo Pasolini, se reia în luna februarie. Prima reprezentație din această stagiune este programată vineri, 15 februarie, ora 20.00, în Sala Mare (format studio). Spectacolul se va mai juca pe 27 februarie și 13 martie.

Botond Nagy a pornit de la piesa lui Maeterlinck, dar și-a propus înfățișarea unui univers mai amplu, mai profund. Spectacolul, rezultatul unei colaborări a întregii echipe, are la bază relația individului cu moartea, prezentă și în piesa Orbii. Botond Nagy își definește producțiile ca fiind instalații tehno-poetice din care nu lipsește nici latura personală. În Orbii, muzica și elementele vizuale joacă un rol la fel de important ca personajele, iar spațiul creat de Carmencita Brojboiu reprezintă un spa high class unde toată lumea ar trebui să se simtă bine.

Acest spectacol nu face promisiuni şi nu se justifică. El nu vrea să fie mai mult decât ceea ce este: un colaj. Un colaj al epocii în care ne naştem de mii de ani; un colaj al stângăciilor noastre, al monologurilor paralele, al nevoii de atenţie şi de iubire a fiecăruia dintre noi.

Personajele sunt interpretate de actorii Gábor Viola, Loránd Váta, Ervin Szűcs, Kinga Ötvös, János Platz, Csaba Marosán, Gizella Kicsid, Melinda Kántor, Emőke Kató, Éva Imre, Loránd Farkas, Balázs Bodolai, Péter Árus, Csilla Albert.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.