03. 12. 2018

Cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe a ajuns la final

Spectacolele Timon din Atena de W. Shakespeare (Teatrul Național al Greciei, Atena) și Idiotology (Teatrul Stanislavsky Electrotheatre din Moscova) au încheiat cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe.

În cele nouă zile de festival, publicul a avut ocazia de a vedea 16 spectacole din 13 țări ale lumii, cum ar fi: Rusia, Grecia, Israel, Polonia, Serbia, Ungaria, Lituania, Italia, Austria, Germania și Belgia.

Tema ediției din acest an a fost Războiul, comemorând cei 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial. Spectacolele care au făcut parte din programul festivalului au abordat, prin intermediul limbajului teatrului contemporan, diferite situații de conflict.

Reprezentațiile s-au bucurat de un interes deosebit din partea publicului, cei mai mulți spectatori participând la spectacolul Macbeth de W. Shakespeare (Theatre-Festival Baltic House), regia Luk Perceval și Elvira după Louis Jouvet, în regia lui Toni Servillo (Piccolo Teatro di Milano). De asemenea, evenimentele din cadrul secțiunii Off (expoziții, lansări de carte, discuții, concerte) au adus la Casa TIFF, la Casa Tranzit și în Charlie Pub un număr mare de participanți.

Gábor Tompa, directorul festivalului, a mulțumit tuturor participanților și publicului pentru interesul acordat Festivalului Interferențe. În această lume divizată de diverse ideologii, teatrul poate oferi o posibilitate de întâlnire și dialog – acesta a fost și scopul ediției din acest an a Festivalului Interferențe.