20. 11. 2018

Ofertă promoțională last minute la spectacolul de deschidere al Festivalului Interferențe

Teatrul Maghiar de Stat Cluj pregătește spectatorilor o ofertă de bilete pentru spectacolul de deschidere al Festivalului Internațional de Teatru Interferențe. Spectacolul teatrului vienez Volkstheater, cu titlul Ifigenia La Aulis | Occident Express de Euripide / Soeren Voima | Stefano Massini este regizat de Anna Badora. Biletele au un preț redus de 30 de lei, respectiv 25 de lei pentru elevi, studenți și pensionari și pot fi achiziționate de pe site-ul www.biletmaster.ro și de la casa de bilete a teatrului.

Personajele principale ale piesei Ifigenia la Aulis locuiesc în Grecia antică și nu fac nimic, doar așteaptă. Printre acestea, sunt şi câțiva soldați: Odiseu, Agamemnon, Menelau. La polul opus, personajele din Occident Express – piesă care se desfăşoară în anul 2015 – sunt într-o permanentă alertă pentru salvarea propriilor vieţi. Sunt oameni simpli: Haifa, Nasim, Sadiq. În tragedia lui Euripide, cu toții vor un singur lucru: să ardă orașul Troia până la temelii. În drama lui Massini, personajele nu-și doresc decât să se îndepărteze de război, să lase în urmă pământul ars, să ajungă la Pământul Făgăduinţei – continentul european unde există doar pace și prosperitate.

Spectacolul deschide Festivalul Interferențe în Sala Mare a Teatrului joi, 22 noiembrie de la ora 18.30. Spectacolul beneficiază de supratitrare în limbile maghiară, română și engleză.