06. 11. 2018

Spectacol despre maturizare – premiera Under Construction

Teatrul Maghiar de Stat Cluj vă invită sâmbătă, 10 noiembrie, ora 20.00, în Sala Studio, la premiera unui spectacol de teatru devised, Under Construction, realizat de o tânără echipă de artiști. Acest proiect, care explorează tema maturizării, este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Spectacolele programate în luna noiembrie nu vor beneficia de traducere în limba română.

Under Construction este un proces de creație în comunitate coordonat de  artista Krisztina Sipos, cunoscută pentru activitatea sa de regizor, componist și performer în teatru independent. Proiectul este realizat de o echipă numeroasă, din care fac parte atât membri ai trupei Teatrului Maghiar de Stat Cluj, cât și artiști independenți sau studenți la actorie. Spectacolul pornește de la ideile și propunerile echipei legate de procesul maturizării – regizorul având rolul de a creea limbajul teatral unic, specific montării. 

În etapa pregătitoare, echipa a intervievat reprezentanți ai diferitelor generații, a organizat focus-grupuri și dezbateri tematice pe tema maturizării. Prin proiectul Under Construction, echipa și-a propus realizarea unui spectacol care, printre altele, să răspundă la următoarele întrebări: care este diferența dintre o persoană matură și un copil? Ce ne face să ne maturizăm? Ce ia sfârșit odată cu maturizarea și ce aduce instaurarea ei?  Ne putem oare asuma responsabilitatea pentru ceea ce rostim sau facem? Care este efectul pe care îl au deciziile luate în diferite momente din viață în cursul destinului?

Cu: Csilla Albert, Áron Dimény, István Ferenczi, Melinda Kántor, Gizella Kicsid, Rebeka Kolcza, Júlia Laczó, Rudolf Molnár, Balázs Mostis, Ferenc Sinkó, Viktória Zsuzsanna Szabó, Ágnes Szucher, Hunor-József Varga, Orsolya Veres.           

Echipa: Nóra Balázs, Réka Biró, Katalin Deák, Kata Demeter, Kinga Kovács, Paul Sarvadi, Krisztina Sipos, Zsuzsanna Vass.

Colaboratori: Ilona Deme, Izabella Kasza, Polixéna Keresztesi, Éva László, Júlia Szabó.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.