19. 07. 2018

Concert „Dabyeot – Youth Wind Orchestra” la Cluj-Napoca

Una dintre cele mai mari orchestre de suflători din lume (80 de instrumentiști) aflată într-un periplu european, va ajunge la Cluj-Napoca luni 23 iulie 2018, de la ora 19:00 la Sala Auditorium Maximum din str. Mihail Kogălniceanu, nr.3. Aflat sub conducerea muzicală a dirijorului Gye Jun Jeon, spectacolul va glisa între exotismul folclorului corean exprimat de Ansamblul JEJU GAYAGEUM și solista Shin Eun Sook (degeum – instrument de suflat tradițional), mai apoi forța interpretării dată de calibrul orchestrei ce a pregătit un repertoriu liric-simfonic și de muzică de film, precum și savoarea lirismului sopranei Soyung Yu.

Din 2005, „Dabyeot – Youth Wind Orchestra” a participat la diverse festivaluri din Coreea de Sud, remarcându-se prin interpretări memorabile la Centrul de Arte Jeju și la Cascada Cheonjaeyeon, în cadrul Festivalului JIWEF (2009), dar şi la cele de la „The Watermill Center”, „Austria Vienna Film Festival Celebration”, „Czech Stonava Local Festival Celebration”, „Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert”, iar din 2012 şi în România (Timişoara, Craiova şi Bucureşti). Anul 2015 aduce orchestra coreeană pe scena Ateneului Român cu un spectacol foarte bine primit, în egală măsură de public și presa de specialitate.

Dabyeot este numele tradițional coreean al Hamyang Gun și înseamnă „locul unde soarele cald strălucește mereu”.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Dabyeot, Provincia Gyongnam, Județul Ham Yang Gun și CMS Vienna, susținuți de partenerii: Filarmonica de Stat Transilvania, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu și Asociația Culturală Art Napocensis.

Biletele sunt disponibile online pe eventim.ro și biletmaster.ro și pot fi achiziționate fizic de la Wens Tour de pe Eroilor nr. 10, la biroul de informații Carrefour din Vivo (Polus) și Agenția Eventim din Iulius Mall – lângă Biroul de informații.