02. 03. 2018

Teatrul Maghiar de Stat Cluj se alătură campaniei Artiștii pentru artiști

Teatrul Maghiar de Stat Cluj se alătură campaniei naționale Artiști pentru artiști inițiată de UNITER. Astfel, spectacolele Îngeri în America I-II de Tony Kushner se vor juca în cadrul campaniei aflate la cea de-a 17-a ediție și dedicată sprijinirii artiştilor vârstnici cu probleme de existenţă și sănătate. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală. Spectatorii din Cluj pot susține campania prin cumpărarea biletelor de la casa de bilete a teatrului.

Spectacolul Îngeri în America în regia lui Victor Ioan Frunză descrie America anilor 80, sub conducerea președintelui Ronald Reagan, pe vremea izbucnirii epidemiei SIDA. Personajele reprezintă diferite minorități (gay, evrei, mormoni), accentul fiind pus pe latura lor umană. Piesa Îngeri în America vorbește despre acea „mare trecere” prin care aproape toate personajele trec pentru a-și rezolva problemele de sănătate și de viață. Spectacolul a fost nominalizat de curând la patru dintre premiile UNITER (premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, premiile pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar, premiul pentru cea mai bună regie).

Spectacolul serial Îngeri în America este programat pe 10 și 11 martie, ora 19.00 și respectiv ora 18.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului.