30. 10. 2017

Spectacolele Teatrului Maghiar de Stat din Cluj au fost primite cu entuziasm în cadrul Festivalului Naţional de Teatru

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a înregistrat un success răsunător în cadrul celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru. În seara zilei de luni, 23 octombrie, spectatorii festivalului au putut viziona în Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti piesa Rosmersholm de Ibsen, în regia lui Andriy Zholdak, aceasta fiind urmată pe 24, respectiv 25 octombrie de spectacolul în adâncuri de Maxim Gorki în regia lui Yuri Kordonsky, jucată în studioul construit pe scena mare a Teatrului Naţional.

Ovaţiile şi uralele îndelungi ale publicului au răsplatit efortul trupei clujene în toate cele trei seri.
 

 „Cei rămaşi au întâmpinat aproape-miezul-nopţii, care a coincis cu finalul piesei, cu aplauze în picioare şi urale pentru formidabila Éva Imre, o Rebecca ce ne va bântui multă vreme de aici încolo. Nu că pastorul lui Balázs Bodolai ar fi cu ceva inferior. Acel «Nu-mi mai e frică!!!» urlat trilingv, preţ de mai mult de un minut, la finele primei părţi (…), merită un loc în antologia teatrului” – a scris Mihai Brezeanu despre spectacolul Rosmersholm.
 

Totodată, actriţa Oana Pellea a dedicat o scrisoare deschisă trupei de teatru după spectacolul în adâncuri: „Vă mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte. Vă mulţumesc pentru dăruire, talent, profesionalism, muncă, sclipire, precizie. Faceţi parte dintr-o trupă de teatru pe care o consider a fi cea mai bună din România. O trupă din care aş fi fost onorată să fac parte. Sunteţi o trupă ce innobilează Scena. Vă mulţumesc pentru toate spectacolele pe care le-am văzut în decursul timpului şi mi-au limpezit şi bucurat sufletul. Vă mulţumesc pentru spectacolul din aceasta seară din cadrul FNT. O minunăţie!”
 

Următoarea reprezentaţie clujeană a spectacolului în adâncuri va avea loc pe 27 noiembrie, iar cea a piesei Rosmersholm pe 29 noiembrie.