20. 09. 2017

Spectacolul Homemade invitat la trei festivaluri

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Homemade, pus în scenă de Márta Vargyas, se va juca în această toamnă în cadrul a trei festivaluri din țară.

Astfel, vineri, 22 septembrie, ora 16.00, Homemade va fi prezentat în cadrul Festivalului de Teatru Contemporan dráMA de la Odorheiu Secuiesc. Reprezentația va avea loc în Sala Studio a Teatrului Tomcsa Sándor și va fi precedată de o întâlnire cu Réka Biró și Katalin Deák, cele care au semnat dramaturgia spectacolului. Scopul Festivalului de Teatru Contemporan dráMA este prilejuirea de întâlniri între dramaturgia contemporană maghiară și cea română și crearea unui dialog între reprezentanții celor două. Scopul festivalului este promovarea teatrului de calitate și a dramaturgiei contemporane.

De asemenea, în luna octombrie, spectacolul Homemade se va juca și cadrul Festivalului Internațional Fest(in) pe Bulevard organizat de Teatrul Nottara din București. Spectacolul va intra în competiție, la secțiunea Criza pubertății, criza adolescenței și va fi prezentat publicului bucureștean pe data de 9 octombrie, ora 21.15.

Tot în această toamnă, Homemade a fost invitat și la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale din Gheorgheni, unde se va juca pe data de 13 octombrie.

Homemade s-a născut în urma unei cercetări sociologice despre situația familiilor din România. „Scopul nostru a fost descoperirea unor probleme existente în familii, relațiile inter-familiare și punerea lor în contextul artei contemporane. Sperăm că acest eveniment  contribuie la conștientizarea unor probleme ale comunității, la inițierea unui dialog și la căutarea posibilelor soluții.” – precizează echipa spectacolului (actori, dramaturgi, studenți la actorie și teatrologie).