04. 08. 2017

Iulius Caesar ovaționat la Festivalul de la Almagro

În zilele de 28 şi 29 iulie, spectacolul Iulius Caesar pus în scenă de Silviu Purcărete a fost prezentat la Festivalul de Teatru Clasic de la Almagro, ajuns la cea de-a 40-a ediţie. Publicul spaniol a avut pentru prima oară ocazia de a vedea o producţie în limba maghiară, compania din România fiind sigura invitată la acest festival.

La conferinţa de presă care a precedat prima reprezentaţie, directoarea festivalului, Natalia Menéndez, a afirmat: versiunea clujeană a piesei Iulius Caesar este una excepţională pentru că reuşeşte să demonstreze că frumuseţea poate fi regăsită atât în lucrurile bune cât și în cele rele.

Spectacolul s-a jucat într-o fostă universitate construită în secolul al XVI-lea în stil renascentist, Antigua Universidad Renascentista. La cele două reprezentaţii din cadrul festivalului au participat 790 de spectatori care, care deși nu obișnuiesc să facă asta, au aplaudat şi ovaţionat minute în șir, ridicaţi în picioare.

Criticii de teatru din Alamagro au avut numai cuvinte de laudă la adresa prestației Teatrului Maghiar de Stat. În paginile cotidianului spaniol cu cel mai mare tiraj din Spania, El País, Javier Vallejo scria: spectacolul a avut asupra publicului un efect identic cu cel al coliziunii dintre o remorcă şi un magazin de bijuterii.