Magyar | Română | English    
RÓLUNK
PROGRAM
ELŐADÁSOK
WORKSHOP
FESZTIVÁLÚJSÁG
HELYSZÍNEK
JEGYEK
KÉPTÁR
VIDEÓK
HANGANYAGOK
SAJTÓ
STÁB
KAPCSOLAT
KIEMELT TÁMOGATÓK
MECÉNÁSAINK

HORBER Orsolya
ZILAHI Károly
KOÓS Ferenc

A SECRPAL Instalaţii cég igazgatósága

Rólunk

Az idén második alkalommal sorra kerülő Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál nem csupán a különböző nyelvi-, és színházi kultúrák közötti párbeszéd és átjárhatóság változatos formáinak bemutatását tűzte ki céljául, hanem az „interferenciák” fogalmának más, színházi értelemben izgalmasnak ígérkező irányokba történő kibővítését is. Éppen ezért a Fesztivál idei előadásai nem csupán színházunk két megszokott színhelyén – a Nagyteremben és az Új Stúdióban – zajlanak, hanem Kolozsvár más, kulturális jellegű tereiben – a Tranzit házban, az Ecsetgyárban, a Román Nemzeti Színházban és a Bánffy-palota udvarán is.

Igyekeztünk úgy válogatni, hogy a nagy színházi mesterek munkája mellett jelen legyenek a kortárs színházművészet legújabb törekvéseinek képviselői is, a „tisztán” színházi produkciókat táncelőadások, jazzkoncertek kísérjék, vagy éppenséggel olyan alkotások, amelyek a színházi előadás műfaji határait vitatják-feszegetik, ledöntik a színpad és nézőtér közötti korlátokat és a szereplőket a maguk „hús-vér” valóságában mutatják be. A kiegészítő programok érdekes színházi könyvbemutatókra, szakmai beszélgetésekre, műhelymunkákra, vitákra, kiállításokra várják az érdeklődőket.

Reményeink szerint a 8 országból ideérkező mintegy 20 előadás és a Fesztivál összes többi rendezvénye kiváló alkalmat nyújt a nézőknek arra, hogy nyelvi- és szellemi kultúrájuktól, társadalmi helyzetüktől függetlenül, önmagukkal szembesülve egymásra találjanak és emberi kiutat, megoldást keressenek ezekben az értékrendjét vesztett, zűrzavaros időkben.

Tompa Gábor
Az Interferenciák Fesztivál Igazgatója