2021. 02. 11

Négy hónap kényszerszünet után újra várja nézőit a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház februárban újra a színház termeiben várja közönségét.

Február 17-én este 8 órától a színház stúdiótermében Visky András rendezésében lesz látható Dragomán György Kalucsni című drámája. Az előadásban Annamari szerepét Román Eszter, Barta, belügyi dolgozó szerepét pedig Gedő Zsolt játssza az idei évadtól.

Február 18-án, este 8 órától szintén a színház stúdiótermében a Botond Nagy rendezte Nóra kerül előadásra, amelyet csupán egyszer láthatott a közönség az új szereposztásban: Nóra szerepét Pethő Anikó, Helmer szerepét Bodolai Balázs alakítja.

A Hegedűs a háztetőn Béres László rendezésében 2020 februárjában került bemutatásra, de a nagy közönségsikernek örvendő előadás a járványhelyzet miatt az elmúlt évben csupán kétszer volt látható.

A Joseph SteinJerry BockSheldon Harnick jegyezte nagysikerű musical egy zsidó család külső kényszerek és belső vágyak által irányított életéről szól egy viharos történelmi időben, de leginkább a változó világokról és a mindenkori értékrendről, arról, hogy mit jelent emberség, család, hit, közösség és összetartás.

Az előadás február 28-án este 7 órától lesz látható a színház nagytermében.

Az Árkosi Árpád rendezte Pornó – Feleségem története című dokumentum-játékot, amelynek kolozsvári bemutatójára tavaly ősszel került sor a Szamos-parton, két alkalommal, február 20-án és 25-én este 8 órától tekintheti meg a közönség a színház stúdiótermében.

Tudnivalók a 2020-ban fel nem használt jegyekről:

A 2020 folyamán a jegypénztárban és a Biletmasteren megvásárolt és vissza nem váltott jegyek felhasználhatóak az idén műsorra tűzött előadásokra. A jegyeket legkésőbb 2 nappal az előadás előtt kizárólag a jegypénztárban lehet átváltani a fennmaradó helyek függvényében, a jegyek/vonalkódok felmutatásával.

Az februári előadásokra jegyek válthatóak a színház jegypénztárában (10 és 14 óra között) és online a www.biletmaster.ro oldalon.