2020. 11. 20

Hétvégén három Shakespeare előadás is megtekinthető online a 7. Interferenciák Fesztiválon

A 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál olyan rendezők előadásaival folytatódik, mint Michal Dočekal, Krystian Lupa, Tompa Gábor, Silviu Purcărete, Alexandru Darie, Milo Rau és Leta Popescu.

A következő három napban az Interferenciák Fesztivál mindhárom szekciójából nézhetnek majd előadásokat az érdeklődők. A Horizontok szekcióban két operaelőadás lesz látható, Ivan Acher: Sternenhoch című eszperantó nyelven megszólaló operája, Michal Dočekal rendezésében, illetve a Kolozsvári Magyar Opera előadásában Ravel egyfelvonásosai A pásztoróra / A gyermek és a varázslat Tompa Gábor rendezésében. De olyan nemzetközi produkció is szerepel a programban, mint a Milo Rau: Oresztész Moszulban – Így készült című dokumentumfilm.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház két Shakespeare előadása is vetítésre kerül: A velencei kalmár, Tompa Gábor rendezésében és a Julius Caesar Silviu Purcărete előadása, mindkettő a Horizontok szekcióban, illetve az OFF programban megtekinthető lesz a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás, Leta Popescu rendezésében, amely az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál Facebook és Vimeo csatornáján lesz elérhető.

Az UTE30 szekcióban az Európai Színházi Unió tagszínházaitól olyan kimagasló előadások lesznek láthatóak ezeken a napokon, mint Alexandru Darie Téli regéje, A játszma vége Krystian Lupa rendezésében, vagy Tompa Gábor Leonce és Léna rendezése.

Az előadások megtekintése ingyenes, a http://www.interferences-huntheater.ro oldalon.

A fesztivál megvalósulását a Kulturális Minisztérium, Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alap, illetve Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa támogatta.

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!