2020. 08. 18

Székelyföldön turnézik a Vannak vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje

Három székelyföldi településen Gyergyóditróban, Borszéken és Csíkszeredában kerül bemutatásra a Vannak vidékekBogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje.

Az előadások időpontja a következő: augusztus 22. este 6 óra Gyergyóditró, Szabadtéri színpad a központban, augusztus 23. este 7 óra Borszék, Hármasliget, és augusztus 24. este 7 óra Csíkszereda, Csíki Székely Múzeum.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi vers nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttesBecze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs – pályafutásának 50. évében és Bogdán Zsolt színművész, a Budapesten a Vigadóban, majd a Kolozsvári Állami Magyar Színházban megtartott bemutatók után a Székelyföld három helyszínére viszik „haza” Kányádi Sándor verseit.

A felnőtteknek szóló előadás szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin.
 

A turné létrejöttét Magyarország Kormánya támogatta.

Partnereink: Borszék Város Önkormányzata, Ditró Község és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.