2020. 05. 29

Theatre on Air: Óz, a nagy varázsló gyermeknapra

A nemzetközi gyermeknap alkalmából május 31-én, vasárnap 11 órától a színház Facebook oldalán a 2012-ben bemutatott nagysikerű Óz, a nagy varázsló című musicalt vetítjük; a felvétel június 1-jén estig nézhető meg.
 

Puskás Zoltán, az előadás rendezője így vallott a Frank L. Baum és Zalán Tibor szövegéből készült előadásról: „Ki ne ismerné az Óz, a nagy varázslót... mint film, mint musical, vagy akár regény formájában – örök érvényű problémákkal foglalkozik. Mi megpróbáltunk egy új musicalt készíteni... új szöveggel, új zenével, és a mai kor emberéhez szólva... természetesen megtartva a történetet. A már klisének mondható barátságról, bátorságról, szerelemről, és nem utolsó sorban az útkeresésről beszél a történet. Én még hiszek ezekben az értékekben, hiszek az emberi lélekben, ha tudunk még mentálisan fejlődni, ha tudunk meg odaadóak lenni, figyelni csak egy kicsit egymásra, ha tudunk még érdek nélkül szeretni... akkor megmenthetjük önmagunkat, embertársainkat – és hasznosak lehetünk a társadalomban. Az előadás szól gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, humorral, látvánnyal, sok-sok énekkel, tánccal fűszerezve...”
 

Az előadás szereplői: Albert Csilla, Köllő Csongor, Váta Loránd, Farkas Loránd, Viola Gábor, Balla Szabolcs, Fogarasi Alpár, Laczkó Vass Róbert, Vindis Andrea, Csutak Réka, Buzási András, Sinkó Ferenc, Kali Andrea, valamint Bíró Júlia, Molnár Enikő, Incze Aliz, Pákai Zsuzsanna, Pál Attila, Nánási Brigitta, Puzsa Patrícia, Nagy-Pál Réka, Zongor Réka.

Az előadás koreográfusa Gyenes Ildikó, a díszletet Puskás Zoltán és Tenkei Tibor jegyzi, a jelmezeket Ledenyák Andrea tervezte, zenei vezető Incze G. Katalin.