2019. 04. 24

Sepsiszentgyörgyön az Illegitim

A szatmári Tranzit Feszt, a Kolozsvári Nemzetközi Találkozások és a bukaresti FESTin pe Bulevard után Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel az Adrian Sitaru által rendezett Illegitim című előadás.

“A felszín egy kivételes játékmód (a kolozsvári színházban soha ehhez foghatót nem láttam), ami az egyszerűség, hétköznapiság („aluljátszás”, ahogy a szakirodalom nevezi), olyan természetesség és „kicsi” realizmus, teatralitás mentes jelenlét, ami kevés érzelmi kifejezésre, díszítésre ad lehetőséget. Mintha maga az élet volna. (…) A szemüveg rendkívül közel hozza ezt a világot, anélkül, hogy változtatna a fix színházi fókuszon (vagyis nincsenek közeliek, vágások, csak totál van), mégis olyan, mintha mikroszkópba néznénk és közelről tanulmányoznánk egy fantasztikusan eleven, tevékeny és intenzív életet élő hangyabolyt. Hiszen szó szerint a szemünk előtt zajlik mindez.” – írja Tompa Andrea a Színház.net oldalon.

Az Illegitim című előadás április 25-én, csütörtökön 15:00 illetve 21:00 órától a 28. Szent György Napok keretén belül tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban.