2019. 03. 26

Tavaszi akció A velencei kalmárra

Kedves közönségünk! A tavasz beköszöntével is szeretettel várjuk Önöket színházunkba! Az április 6-án műsorra tűzött A velencei kalmár című előadásunkra 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket. Az akciós jegyek ezúttal a színház jegypénztárában és online is megvásárolhatóak, a Spring Promotion kedvezmény kiválasztásával.

A Tompa Gábor által rendezett előadásban mindenki az érdekei szerint cselekszik, egy bonyolult érdekhálózat és szövetség működtet mindent. Természetesen minden szereplőben vannak erős, tiszta érzelmek, van szex, szerelem, erotika. De a szereplők nem eszerint választanak. Csak pillanatnyilag gondolják úgy, hogy ez fontosabb. Az önzés és önös érdekek szólnak bele mindenbe. Ebből rettenetesen kegyetlen színházat lehet létrehozni. Amiben persze vannak vígjátéki elemek, komikus szituációk, de alapjáraton egy kegyetlen és mohó hajsza az „öröklétért”, túlélésért vagy a boldogságért.

„Úgy tartják, hogy „a zsidók irányítják a világot”. Talán igen. De mennyi szenvedés árán… Ott fent, a liftben, a mindenek felett álló szereplő magányos. Olyan világ ez, amelyben bárkik vagyunk, akárhonnan jöttünk, nehezen találjuk meg a helyünket. Olyan világ, amelyben egyedül vagyunk, bármennyire is keressük a társaságunk a világhálón vagy az underground diszkókban. Ez a kalmárok világa” – írja Maria Zărnescu az Yorick.ro oldalon.  

Az előadás címszerepét Viola Gábor játssza, további szerepekben Bodolai Balázs, Szűcs Ervin, Farkas Loránd, Balla Szabolcs, Árus Péter, Bogdán Zsolt, Imre Éva, Györgyjakab Enikő, Vindis Andrea, Albert Csilla, Fogarasi Alpár, Marosán Csaba, Orbán Attila, Laczkó Vass Róbert, Váta Loránd, Sinkó Ferenc, Paco AlfonsínDimény Áron, Kántor Melinda és Platz János látható.

A színház jegypénztára naponta 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával tart nyitva.