2019. 02. 18

DIGITAL NATIVES – színházi projekt középiskolásoknak

A Kolozsvári Állami Magyar Színház 9-11. osztályos kolozsvári diákokat keres a Digital Natives (Digitális bennszülöttek) című nemzetközi projektben való részvételhez. Az Európai Színházi Unió által kezdeményezett és az EU Kreatív Európa programja által támogatott projektben öt ország öt városának színháza vesz részt: így a bécsi Volkstheater, a reimsi Comédie, a kölni Schauspiel és a görögországi Szaloniki Nemzeti Színház mellett a Kolozsvári Állami Magyar Színház is a program részese.

A program megvalósításához 10 tinédzsert keresünk, akik 2019 márciusában a színház szakembereinek vezetésével saját életük digitális szokásain keresztül ismerkednek egymással és mélyülnek el a témában, majd április folyamán Sinkó Ferenc színművész vezetésével egy előadást hoznak létre. A bemutatóra április végén vagy május elején kerül sor. A projekt 2019. június 1-én egy Digitális Éjszakai Fesztivállal zárul, ahol az öt ország résztvevői megosztják egymással munkájuk érdemi digitális kivonatát, és együtt ünnepelnek.  

Túldigitalizált világunk számos személyiségfejlődési lehetőséget, ugyanakkor rengeteg veszélyt rejt magában, mindkettő fokozottan érvényesül a virtuális világba beleszületettek életében. A jelen projekt ennek a korosztálynak a digitális szokásaira szeretne figyelni, azt szeretné nagyközönség elé tárni, oly módon, hogy az lelkesítő vagy figyelmeztető – mindenképpen tudatosabb hozzáállását ösztönző – legyen.

A programba olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik otthonosan mozognak a digitális platformokon és szívesen foglalkoznának, játszanának a technika virtuális vívmányai, valamint a színház nyelvén a digitalizáltság témakörével.

Ha jelentkezni szeretnél: készíts egy max. 5 perces bemutakozó videót magadról (mondd el benne a neved is) és küldd el a videót február 22-én este 8 óráig a digitalnatives@huntheater.ro e-mail címre, de küldheted WeTransferen vagy MyAirbridge-n is.