2018. 10. 11

Három fesztiválon vendégszerepel októberben az Illegitim

A kolozsvári színház Adrian Sitaru által rendezett Illegitim című előadása október folyamán három színházfesztivál programjában is szerepel.

A szatmári Tranzit Feszten október elején mutatta be nagy sikerrel az előadást a társulat. Ezt követően a kolozsvári Nemzeti Színház által szervezett Kolozsvári Nemzetközi Találkozások fesztivál programjában szerepel október 14-én az Illegitim, majd a bukaresti Nottara Színház szervezésében sorra kerülő FESTin pe Bulevard fesztiválra utazik az előadás. A hatodik alkalommal megszervezett találkozó témája ezúttal a kommunikáció válsága; az Illegitim a fesztivál versenyprogramjában szerepel és két alkalommal lesz látható a bukaresti Odeon Színház stúdiójában: október 16-án, kedden 12:30 és 20:00 órai kezdettel.

Az előadás egy szétesőfélben levő, zilált családot mutat be, amelyből hiányzik az anya. Minden családtag a saját előítéleteivel küzd, és mindegyiküknek megvan a maga igazsága. Adrian Sitaru rendező szerint „világunk kicsinyített mása ez, saját ítélőképességünk buktatóira, torz világnézetünk által okozott közönyünkre ismerhetünk benne, mi, egyszerű emberek és filozófusok egyaránt. Folyamatosan láthatatlan szemüveget, szemellenzőt, vagy színes lencsét viselünk, csak azt látjuk, amit látni szeretnénk, ami kényelmes, amit megtanultunk látni.”