2018. 09. 03

To_R – az M Studio Mozgásszínház vendégjátéka Kolozsváron

A világhírű francia-magyar koreográfus, Frenák Pál által rendezett előadással vendégszerepel Kolozsváron a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház. A To_R című előadást pénteken, szeptember 7-én 20 órától mutatja be a Stúdióban Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházi társulata. Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.

Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. A látszólag hétköznapi helyzetek sora olykor konstruktív, olykor pedig dekonstruktív módon találkozik, és e találkozásból létrejövő új minőség vezet el a káoszból egy megélhető valósághoz.

Az előadás létrejöttét az AFCN, a Bethlen Gábor Alap és Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A turné létrejöttét támogatják: AFCN, UNITER, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.