2018. 07. 19

Dabyeot – Youth Wind Orchestra koncert Kolozsváron

A világ egyik legnagyobb fúvós zenekara (80 hangszer) európai körútja során 2018. július 23-án 19.00 órakor Kolozsvárra, a Farkas (Mihail Kogălniceanu) utca 3. sz. alatti Auditorium Maximumba érkezik. Gye Jun Jeon karmester vezetésével a Jeju Gayageum Együttes és Shin Eun Sook (daegeum – hagyományos fúvós hangszer) szólista a koreai folklór exotikusságát mutatják be. Emellett – Soyung Yu szoprán énekesnő közreműködésével – a közönség megismerheti a nagyszerű zenekar előadói képességét a lírikus-szimfonikus, musical és filmzenei repertoárján keresztül.

2005 óta a Dabyeot – Youth Wind Orchestra Dél-Korea számos fesztiválján vett részt, emlékezetes előadásokat nyújtva a Jeju Művészeti Központban és a Cheonjaeyeon vízesésnél, a JIWEF (2009) Fesztiválon, a „The Watermill Center”, „Austria Vienna Film Festival Celebration”, „Czech Stonava Local Festival Celebration”, „Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert” elnevezésű rendezvényeken és 2012 óta Romániában is (Temesvár, Craiova és Bukarest). A 2015. év a koreai zenekart a romániai Athenaeum színpadára állítja egy olyan előadással, amit a nézők és a szaksajtó egyaránt nagy lekesedéssel fogadott.

Dabyeot a Hamyang Gun hagyományos koreai neve, jelentése „a hely ahol a forró nap mindig ragyog”.

Az esemény szervezői a Dabyeot Kulturális Központ, Gyongnam Tartomány, Ham Yang Gun megye és CMS Vienna.
Partnerek: Transilvania Állami Filharmónia, Babeș-Bolyai Tudományegyetem és Art Napocensis Kulturális Egyesület.
Az esemény támogatói: Kolozsvári Magyar Opera, Kolozsvári Állami Magyar Színház, valamint a Sigismund Toduță Zenei Főgimnázium.

Jegyek online az eventim.ro és a biletmaster.ro oldalakon, illetve a Wens Tour utazási irodában (Eroilor 10. szám) és az Eventim ügynökségnél (Iulius Mall az információs iroda mellett) vásárolhatók.