2018. 06. 11

A Rosmersholm a POSzTon vendégszerepel

A kolozsvári színház Rosmersholm előadása a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában szerepel. Az előadást június 13-án, szerdán este 8 órától láthatja a találkozó közönsége a Pécsi Nemzeti Színház nagytermében. Másnap, június 14-én 12 órától szakmai beszélgetésre kerül sor az előadásról a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, a beszélgetést Lévai Balázs vezeti.

A június 7–16. között zajló színházi találkozó versenyprogramjában hét nagytermi és hét stúdióelőadás szerepel. Az előadásokat értékelő szakmai zsűri tagjai: Szamosi Zsófia, színész, Trokán Péter, színész, Falussy Lilla, dramaturg, Csanádi Judit, tervező, Rockenbauer Zoltán, író, Szabó K. István, rendező, Bóta Gábor, kritikus, Zsuráfszky Zoltán, koreográfus.

Térey János a 18. POSzT egyik válogatója így ajánlja a Rosmersholmot: „Kalapáccsal az ajtónak, és az ütött résen tovább; a polgári lét mint az étkezés botránya, valamint a kávéskészlet amortizációja: Rosmersholm, ez az északi Manderley-ház, mindenkit megnyomorít.”

Az Andriy Zholdak által rendezett előadásban Imre Éva, Bodolai Balázs, Jerovszky Tímea, Kicsid Gizella és Viola Gábor látható.