2017. 10. 30

Elismeréssel fogadták a kolozsvári színház előadásait az Országos Színházi Fesztiválon

Hangos sikert aratott a Kolozsvári Állami Magyar Színház az elmúlt napokban a 27. Országos Színházi Fesztiválon. Október 23-án, hétfőn este a Bukaresti Nemzeti Színház Stúdió Termében a Rosmersholm volt látható, A mélyben című előadást pedig két egymást követő estén, október 24-én és 25-én lehetett megnézni a Nemzeti Színház nagyszínpadára épített stúdiótérben. Mindhárom előadást hosszas állva tapsolással és bravózással ünnepelte a közönség.
 

„Azok, akik maradtak, majdnem megérték az éjfélt, ami egybe esett az előadás végével, és állva tapsolva, bekiabálásokkal ünnepelték a csodálatos Imre Éva Rebekkáját, mely innetől kezdve hosszú időn keresztül kísérteni fog. Nem mintha Bodolai Balázs tiszteletese gyengébb lett volna. Az az egy percnél is hosszabb ideig tartó,  három nyelven kiabált “Nem félek!” (…) az első felvonás végén helyet érdemel a színházi antológiában – írta Mihai Brezeanu a Rosmersholmot követően.
 

Oana Pellea színésznő pedig A mélyben után tett közzé nyílt levelet: „Köszönöm a tehetséget, a professzionalizmust, a munkát, a ragyogást, a pontosságot. Egy olyan színház társulatának tagjai vagytok, amit én Románia legjobbjának tartok. Egy olyan csapat tagjai, amelyben megtisztelő lett volna számomra tag lenni. Olyan társulat vagytok, amely megnemesíti a színpadot. Köszönöm nektek az idők során látott összes előadásotokat, amelyek megtisztították és örömmel töltötték el a lelkemet. Köszönöm az Országos Színházi Fesztiválon bemutatott ma esti előadásotokat. Egy csoda!”
 

A mélyben legközelebb november 27-én, a Rosmersholm pedig november 29-én látható ismét Kolozsváron.