2017. 09. 20

Három fesztiválon vendégszerepel ősszel a Homemade

A kolozsvári Színház Homemade című, közösségi színházi alkotásként létrehozott előadása szeptember-októberben három fesztiválra is meghívást kapott.

Elsőként a székelyudvarhelyen kilencedik alkalommal megszervezett dráMA Kortárs Színházi Találkozón lesz látható a Vargyas Márta által rendezett előadás. A dráMA célja a kortárs magyar és román drámák találkoztatása, valamint a kortárs színház népszerűsítése. Az előadás szeptember 22-én, pénteken lesz látható a Tomcsa Sándor Színház stúdiótermében, előtte pedig Biró Réka és Deák Katalin dramaturgokkal beszélgethet majd a munkafolyamatról a közönség.

Októberben Bukarestben, valamint Gyergyószentmiklóson is látható lesz a családon belüli problémákat tematizáló előadás. Bukarestben a Nottara Színház által szervezett Fest(in) pe Bulevard nemzetközi színházi fesztiválon, A kamaszkor krízise című program keretében lesz látható az előadás október 9-én.

A gyergyószentmiklósi XII. Nemzetiségi Színházak Kollokviumán pedig október 13-án, pénteken láthatja majd a közönség a Homemade-et. 

A Homemade című előadás egy kutatással egybekötött alkotói folyamat végeredménye, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet. „Célunk, hogy megismerjük a családokon belül felmerülő viszonyokat, majd hogy erről kortárs művészi eszközökkel beszélni tudjunk. Bízunk benne, hogy ez az esemény segíteni fogja a közösségünket abban, hogy észrevegyük a szülők és a gyermekek problémáit; illetve hogy a megoldási lehetőségeinken is közösen gondolkodjunk” – írja a színészekből, dramaturgokból, színművészeti és teatrológia szakos diákokból álló alkotócsapat az előadásról.