2017. 05. 02

Hormon – installáció-előadás bemutatója a kolozsvári színházban

Sinkó Ferenc rendezésében kerül sor május 6-án, szombaton este 8 órától a Hormon című előadás bemutatójára a kolozsvári színház Stúdiótermében.

Az előadás, Sinkó Ferenc rendező szerint leginkább lineáris történet nélküli színházi installációként írható le. Ez a forma meghívás is egyben a nézők felé, a lelassulásra, az értelmezési kényszert elengedni tudó türelmes befogadásra. Az előadás különlegessége, hogy nem egy kész állapotot mutat be, sokkal inkább azt a folyamatot kísérli meg körüljárni, amely során egy – nézőkből és játszókból álló – közösség tagjai egymás megértésére, az együtt létezésre törekednek – mondta el Adorjáni Panna dramaturg.

A Hormon installációt, zenét és mozgást egyesítő próbálkozás az előadók és nézők együttlétére. Ráérősen és zavartalanul áramló folyam egy csoport alakulásáról, ugyanakkor ajándékba adott idő, amely alatt a néző az együttlétről és egyedül maradásról gondolkodhat.

Az előadás létrehozásában fontos szerepet játszott a csoportban való létezés dinamikájának megismerése, az egymásra figyelés gyakorlása. Az előadásban résztvevő színészek elmondták, igazi kihívást jelentett számukra ez az alkotófolyamat, melyben nem hagyományos értelemben vett szerepet kellett megformálniuk, az előadás ugyanis saját, személyes jelenlétükre épít.

Az előadás alkotói: Francisco Alfonsín, Buzási András, Dimény Áron, Laczó Júlia, Orbán Attila, Ötvös Kinga színészek, Adorjáni Panna dramaturg, Balázs Nóra rendezőasszisztens, Carmencita Brojboiu díszlettervező, Bocskai Gyopár jelmeztervező, bhkata az előadás hangzásvilágának, Radu Bogdan a videoprojekciók megalkotója, Albert Csilla alkotótárs, valamint Borsos Levente, a speciális effektek felelőse.

Következő előadás: május 14., vasárnap, este 8. Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztáránál naponta 10-14 óra között és előadások előtt másfél órával, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon.